Vissersboot onbemand aangetroffen, ontzielde lichamen geborgen

1153

Op zondag 25 september hebben voorbijgangers nabij het vakantieoord Overbrigde een onbemande boot met een draaiende motor zien dobberen op de rivier. De politie van Paranam werd ingeschakeld. Bij aankomst van de politie werden er slippers in de boot aangetroffen.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de 53-jarige Roy Kromopawiro en Albert Kromosetiko (58) in de ochtend van de zelfde dag van huis zijn vertrokken met de bedoeling te gaan vissen. De twee mannen zijn gewend samen de rivier op te gaan.

Op zondag 25 september viel het voorbijgangers op dat de boot zonder bemanning op de rivier dobberde. Dit trok hun aandacht door de draaiende buitenboordmotor.

Politie Paranam, de Maritieme politie en nabestaanden hebben de zoektocht voortgezet naar de twee heren. Ook de Duikers van het Korps Brandweer Suriname hebben meegewerkt aan de zoektocht.

Omstreeks 19.30 uur zijn de ontzielde lichamen geborgen nabij het gebied Kaaimangrasi. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de lijken aan de nabestaande afgestaan voor de begrafenis. Het is voor alsnog onbekend hoe de mannen te water zijn geraakt.