52ste verkeersdode door ongeval

1942

Op zaterdag 1 oktober vond er een verkeersongeval plaats op de Oost-West verbinding ter hoogte van Adjoema Bergie, de melding kreeg de politie van Moengo.

De politie trof ter plaatse een voertuig aan dat op zijn kop stond en twee slachtoffers. De bestuurder van het voertuig vertoonde ernstige letsels en was niet aanspreekbaar.

Volgens verklaring van de bijrijder die lichte letsels had opgelopen reed de bestuurder Samisi Abati kort voor de aanrijding over de Oost-West verbinding, komende van de richting van Albina en gaande naar die van Moengo. Op het weggedeelte bij Adjoema Bergie moet de bestuurder die vermoedelijk met een hoge snelheid reed de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren met als gevolg dat het voertuig enkele keren over de kop sloeg. De bestuurder was in het bezit van een geldig rijbewijs.

Vanwege de afstand die de ambulance zou moeten afleggen werd hulp verleend door militairen die met een mini busje op de plaats waren. De slachtoffers werden afgevoerd voor medische hulp aan de Franse kant. Bij aankomst op Albina bleek dat de 53-jarige Samisi Abati het leven had gelaten.

Het lichaam van Samisi is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Met het heengaan van Samisi Abati staat de verkeersbarometer landelijk op 52.