Scott Kelby’s Photowalk voor de tweede keer in Nickerie

632
Photowalk groep in Nickerie

Op zaterdag 1 oktober 2016 werd voor de tweede keer in het disctrict Nickerie de Worldwide Photowalk georganiseerd. Deze 9e jaarlijkse Worldwide Photo Walk, werd georganiseerd door Amerikaans fotograaf en online fototrainer Scott Kelby, welke in zo’n 1200 steden over de hele wereld wordt gehouden.

In zowel Nickerie als in Paramaribo werd deze Worldwide Photowalk georganiseerd. Dit jaar waren er meer participanten in Nickerie, 10 mensen hebben deelgenomen aan dit evenement, gaf Rachmat Afandi W., walkleader aan. Hij verwacht volgendjaar meer deelnemers. Hij gaf eveneens aan dat hij werd ondersteund door enkele fotografen uit Paramaribo, waaronder Ken Pardi en Harold Soemodihardjo.

Photowalk groep in Paramaribo
Photowalk groep in Paramaribo

In Paramribo hebben ongeveer 37 mensen meegedaan aan de 6e photowalk, ook de bekende fotograaf, Raúl Neijhorst deed mee met de photowalk in de hoofdstad van Suriname. Ghifâri Moertabat was dit jaar de walkleader in Paramaribo.

Sinds 2008 organiseert Scott Kelby de ‘World Wide Photowalk‘. Een fotowandeling van ongeveer 2 uur in een stad ergens in de wereld. Deze fotowandeling is ‘s werelds grootste sociale fotografie evenement. Sinds de start in 2008 is niet alleen het aantal deelnemers, maar ook de populariteit gestegen. Vorig jaar waren er in totaal zo’n 30.000 fotografen

Scott Kelby is een fotograaf, designer en auteur van meer dan 60 boeken, waaronder The Digital Photography Book-serie, The Photoshop boek voor digitale fotografen. Voor de jaren 2010 tot en met 2012 is Kelby benoemd tot de top-selling auteur van boeken over fotografie.