Ex-arbeider IAM Gold aangehouden voor diefstal accu’s

2019

De leden van het Arrestatie Team heeft op donderdag 29 september de verdachte Urasio K. aangehouden. Urasio heeft samen met anderen op donderdag 22 september twee accu’s verwijderd uit een Haultruck op het terrein van I Am Gold.

Tijdens surveillance op 22 september viel het de bewakers van het bedrijf op dat de accu’s waren weggehaald. Enkele honderden meters verder werden deze gevonden. De bewakers beraamden een plan. Zij lieten de accu’s op de plek waar die waren aangetroffen en gingen op de loer zitten om eventueel de verdachte(n) te kunnen aanhouden.

Drie mannen kwamen enkele uren later opdagen om de accu’s op te halen. Zij werden gelijk staande gehouden. Twee hunner konden nog net ontsnappen. De derde man die gemaskerd was bleek bij zijn ontmaskering de ex-arbeider Urasio te zijn. Urasio ontglipte op een onbewaakt moment en nam de benen.

Hij is op 29 september aangehouden door het Arrestatie Team en overgedragen aan de wetsdienaren van de onderzoekende afdeling.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.
In de maand augustus had een verantwoordelijke van het bedrijf reeds aangifte gedaan van diefstal van twaalf accu’s.