Loopbrug over Paradoorsteek afgesloten wegens instortingsgevaar

3816

img_8126Na rapportage van de bestuurdienst, de Districtsraad en de Ressortraad over de loopbrug over de Paradoorsteek te La Vigilantia, heeft Districtscommissaris Armand Jurel het besluit genomen om uit veiligheidsoverwegingen voor alle gebruikers de loopbrug af te sluiten. De houtenleuningen aan de brug kunnen elk moment losraken en in de rivier terechtkomen. Dit besluit heeft goedkeuring van de afdeling bruggen van het Ministerie van Openbare Werken (OW).

Middels borden met het opschrift “ Let op, gevaar aan brugleuning. Loopbrug tijdelijk gesloten”, wordt het publiek gewezen op de maatregelen. Vandaag zijn aannemers opgeroepen door OW, voor het indienen van offertes om de herstelwerkzaamheden te verrichten aan de loopbrug.

De brug is enkele jaren terug aangevaren door een ponton en is in de toekomst aan algehele herstel toe. Deze voorlopige aanpak is in belang voor de nodige veiligheid van gebruikers. Dagelijks maken veel schoolkinderen gebruik van deze loopbrug om de scholen te bereiken en burgers die de verschillende overheidskantoren bezoeken.