Verdachte opgepakt voor beroving

1935

De verdachte Mec Gyver A. alias ‘Makka’ is op donderdag 6 oktober door het Regio Bijstand Team (RBT) Midden in samenwerking met de recherche van regio Midden aangehouden.

Het vermoeden bestaat dat deze verdachte ongeveer vier maanden geleden samen met een andere manspersoon een beroving heeft gepleegd. Daarbij werd het slachtoffer klemgereden en met een vuistvuurwapen is de ruit van het voertuig stuk geslagen. Het slachtoffer is ook ernstig mishandeld door de criminelen.
RBT had op 1 september een inval gepleegd na bekomen informatie dat één van de criminelen zich op een adres in het ressort bevond.

De Crimineel die bekend staat bij sommigen in de samenleving als ‘Makka’ is een bekende van de politie.
Tijdens de inval was de crimineel de politie te snel af. Hij maakte zich uit de voeten toen hij de wetsdienaren zag aankomen. De achtervolging werd ingezet. De RBT leden moesten over schuttingen achter de crimineel aangaan. Het gelukte de crimineel toen weg te komen.

De politie is de tweede verdachte op het spoor. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld