Inbreker doodsgeschoten te Okrodam

14263

Hedenochtend omstreeks 02.40 uur kreeg de politie van Kwatta melding dat er schoten zijn gelost aan de Okrodam.

Bij aankomst trof politie de ondernemer V.B aan. Hij verklaarde dat hij wakker werd en naar het toilet liep. Hij zag de deurklink van de achterdeur op en neer bewegen. Hij liep terug en pakte zijn jachtgeweer. Buiten zag hij drie manspersonen staan. Eén was gewapend met een jachtgeweer met ingekorte loop. De ondernemer schoot in de richting van de verdachten. Eén van hen werd dodelijk geraakt, terwijl de twee anderen wegvluchtten met achterlating van het wapen en de auto waarmee zij de plek hadden aangedaan.

De ondernemer is in het bezit van een vergunning tot het voor handen hebben van een jachtgeweer. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk van de manspersoon voor obductie in beslag genomen.

De personalia van de overledene is nog niet bekend. Het onderzoek zal worden overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.