Via het pos-systeem verkeersboete betalen

2151
Roy Baidjnath Panday
Roy Baidjnath Panday

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday heeft bij de opening van het zittingsjaar 2016- 2016 een nieuwe maatregel aangekondigd. Het Openbaar Ministerie (OM) zal verkeersovertreders in staat stellen om ter plekke met hun pinpas via een pos-apparaat hun boete te betalen. Hij gaf verder aan dat deze mogelijkheid in meerdere opzichten zal zorgen voor meer efficiëntie en agenten zullen ontlast worden van het lopen met contant geld.

Tevens beoogt het Openbaar Ministerie om met dit systeem verjaringen van verkeersovertredingen te reduceren. Om commentaar gevraagd, gaf een verkeersagent aan dat hij reikhalzend uitkijkt naar deze maatregel. Dit vanwege efficiëntie, vergemakkelijking van het werk van de politie en afname corruptiegevoeligheid. Ook zal dit een uitkomst bieden aan verkeersovertreders die geen of voldoende cash bij zich hebben.