Aanhouding beruchte bromfietsendief

5016

Orfeo die bekend staat om het stelen van bromfietsen, stal op donderdag 13 oktober een bromfiets en bood die gelijk ten verkoop aan. Hij werd op donderdag 13 oktober aangehouden door de politie van Lelydorp.

De dienstdoende bewaker van een bankinstelling merkte bij controle werkzaamheden op dat Orfeo in de buurt van de parkeerhaven bleef rondhangen. Bij een volgende controle was een bromfiets verdwenen. De bewaker deed gelijk het politiebureau van Lelydorp aan en gaf het geval door. De wetsdienaren zetten een zoektocht in de directe omgeving op.

Na enkele minuten zagen de politieambtenaren de bromfiets in een bosschage. Enkele minuten later kwam Orfeo in het gezelschap van twee mannen aan. Orfeo kon de herkomst van de bromfiets niet verklaren. Het trio werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het bureau aangekomen verklaarden de twee mannen dat zij waren benaderd door Orfeo om een bromfiets te kopen. Tijdens de ondervraging stapte een benadeelde het bureau binnen, en herkende zijn rijwiel.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Orfeo ingesloten. De twee anderen zijn na te zijn gehoord heengezonden.

De bromfiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.