Minister van Volksgezondheid installeert nieuwe bestuur stichting Regionale Gezondheidsdienst

1679

Sinds gisteren, donderdag 20 oktober 2016 heeft de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) een nieuwe raad van bestuur. Dit is beklonken op het hoofdkantoor van de RGD aan de Johan A. Pengelstraat. Het bestuur werd geïnstalleerd door de minister van Volksgezondheid Ing. Patrick Pengel in het bij zijn van directie en staf van de RGD en Volksgezondheid. Het bestuur heeft een zittingsperiode van twee jaar te rekenen van 1 juli 2016.

De leden die in het bestuur zitting hebben zijn: mevr. Mr.G.Gadden- Amelo, mevr. H. Ormskerk, mevr. Mr. J. Pinas, de heer I. Ganga, mevr. M. Nelson, de heer Mr. O. Helstone, de heer D. Leysner BSc., mevr. Mr. M. Clumper met als voorzitter de heer drs. J. Mahabier.

De belangrijkste taak van het bestuur is dat het een toezicht houdende taak heeft met namen het helpen vormen en het kritisch begeleiden van het beleid en het goedkeuren daarvan maar ook de richting van de RGD mede helpen bepalen.

14641912_943064995837894_7046244039529674841_nRGD is de grootste eerstelijns dienstverlener verspreid over de gehele kustvlakte, werkend vanuit de Alma Ata beginselen van Primary Health Care, en moet een grote bijdrage leveren aan het behalen van de gestelde gezondheidsdoelen. Tijdige en adequate uitvoering van de zogenaamde public health functies welke de RGD zijn toebedeeld; te weten verloskundige zorg, kindervaccinaties, surveillance van sterfte en ziekte, emergency preparedness and management; is van eminent belang om Suriname gezonder en veiliger te maken.

De waarnemend directeur van RGD de heer Edwin Noordzee, geeft aan positief te kijken naar zowel het gewezen als het nieuwe bestuur. “Wij gaan samen werken om deze organisatie naar grotere hoogtes te brengen. Met alle positieve instellingen staan we klaar om samen met hun het karretje bij RGD verder te trekken”.

14642497_943065402504520_3754927188665711814_nDe voorzitter van het nieuw bestuur drs. J. Mahabier die geen onbekende is bij de RGD als arts, bedankt het ministerie voor het in hun gestelde vertrouwen. “Wij zullen na een oriëntatie een goede aanvang maken om RGD nog beter de plaats te geven in de gemeenschap met namen de jonge kustvlakte. Ik hoop op een goede ondersteuning van alle actoren binnen en buiten de RGD om onze doelstellingen te mogen realiseren”.

De Volksgezondheid minister zei tijdens het uitreiken van de beschikkingen aan de bestuursleden dat hij hoopt dat de RGD de rol die ze nu spelen in de samenleving zal blijven behouden en verder uitbreiden. Verder gaf de minister de bestuursleden mee dat het ministerie uit kijkt naar een intensieve en productieve samenwerking en wenst alle leden succes toe met deze verantwoordelijkheid.