Inbreker aangehouden door buurtwacht Geyersvlijt

2084

De 21-jarige Roberto M. is op vrijdag 14 oktober door de buurtwacht van Geyersvlijt aangehouden voor inbraak. De verdachte was samen met een kompaan bezig in te breken op een adres in het ressort Geyersvlijt.

De buurtwacht werd ingeschakeld door buurt bewoners die op de hoogte waren van de afwezigheid van de bewoners. Bij het zien van de buurtwachter maakten de mannen zich uit de voeten. De wachter zette de achtervolging in en hield Roberto aan.

Hij werd overgedragen aan de politie van Geyersvlijt. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Roberto ingesloten. Roberto verklaarde onder valse voorwendselen door zijn vriend te zijn aangezet tot de inbraak. Hij zou hebben aangegeven dat het pand zijn familie toebehoort.

Aan de opsporing van de voortvluchtige kompaan wordt gewerkt.