Baby (10 maanden) overlijdt na te zijn overreden door moeder

4811

Op maandag 24 oktober is een 10 maanden oude baby Saragesha Adoissi op een terrein aan de Pandit Moerliweg te Meerzorg door een auto overreden.

De politie van Meerzorg kreeg na de melding van dit ongeval met dodelijke afloop het adres aan. Daar aangekomen bleek dat de moeder, haar 12-jarige dochter en de baby zouden uitrijden. De moeder zat achter het stuur, terwijl de baby zat aan de passagierszijde, leunend op het portier. De 12-jarige deed de poort open, liep terug naar het voertuig en opende het linker portier. De baby viel hierdoor uit het voertuig.

De moeder die een greep deed naar het kindje trapte in paniek het gaspedaal in. Het voertuig schoof naar achteren en reed over het hoofd van Saragesha. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Het portier sloeg vervolgens tegen het been van de 12-jarige, die kwam te vallen.

De ingeschakelde arts stelde de dood vast van Saragesha. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam afgestaan aan de nabestaanden.

Het rijbewijs van de moeder die niet onder invloed verkeerde van alcohol is niet ingevorderd.