Brandweerkorps Nickerie committeert zich aan Orange Day

1534

In het kader van de HeforShe campagne en Orange Day heeft het brandweerkorps van Nickerie vandaag strikjes opgespeld gekregen. Dit werd gedaan door de dependance van het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Hiermee committeert het korps zich aan een toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

14721447_1647500855390520_1463269225511763665_nBGA Nickerie organiseert sinds de start van de campagne in november 2015 elke maand een activiteit om het bewustzijn over geweld tegen vrouwen en meisjes te vergroten. Het 40 personen tellende brandweerkorps in Nickerie onder leiding van hoofdbrandmeesster Vivian Welles beloofde vandaag om zich in te zetten voor dit doel. In zijn toespraak drukte Welles zijn bemanning op het hart op hun omgeving te letten en ook op die manier hun steentje bij te dragen aan het voorkomen van geweld tegen vrouwen. Niet alleen de dagploeg was bij deze activiteit aanwezig, maar het hele korps meldde zich in uniform aan om een strikje opgespeld te krijgen.

 

Nationaal Genderbeleid
Onder de verantwoordelijkheden van Biza vallen onder andere het verder ontwikkelen, implementeren en uitdragen van het nationaal genderbeleid. Dit beleid moet de optimale participatie van de vrouw in het ontwikkelingsproces in Suriname mogelijk helpen maken. Daarnaast heeft het ministerie als taak een evenwichtig emancipatorisch vrouwenbeleid te voeren, met in achtneming van specifieke Surinaamse karakteristieken.

Wereldwijde mobilisatie

Orange Day is een initiatief van de UNiTE Campaign Global Youth Network welke internationaal acitivisten overheden en UN-partners oproept, om mensen te mobiliseren en issues te belichten die relevant zijn bij het voorkomen en beëindigen van geweld tegen vrouwen en meisjes. De HeforShe campagne is een solidariteitscampagne voor gendergelijkheid, die geïnitieerd is door de United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women (UN Women).