48-jarige man ingesloten door burenruzie om Jorka-Apuku

5925

Op zondag 23 oktober heeft de politie van Moengo de 48-jarige Jonathan P. alias “Baaketie” aangehouden.

Op die bewuste dag heeft Johathan een 80-jarige vrouw mishandeld, zo verklaarde de aangeefster aan de politie. Bij het horen van partijen (buren) bleek het te gaan om een ruzie over een Jorka-Apuku.

Volgens verklaring van “Baaketie” zouden de vrouw en haar familie een Jorka-Apuku moeten hebben. Zij zouden hem en zijn familie hebben bedreigd te zullen doden met deze Jorka-Apuku. De buren geraakten in een woordenwisseling, waarna volgens verklaring van de aangeefster “Baaketie” haar moet hebben mishandeld met een ijzeren pijp. Ook zou hij haar een pakslaag hebben gegeven met de platte kant van een houwer.

“Baaketie” ontkent zich hieraan schuldig te hebben gemaakt, maar verklaarde wel een ijzeren pijp bij zich te hebben gehad ter verdediging tegen een zoon van de aangeefster die gewapend was met een houwer. De ijzeren pijp en de houwer zijn niet gevonden. De aangeefster is echter wel met verwondingen verwezen naar de chirurg.
“Baaketie” is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.