Dronken bestuurder aangehouden voor doorrijden na aanrijding

1749
hand of a prisoner

De politie van Livorno heeft op zondag 23 oktober Rishikoemar S. (37) in verzekering gesteld na een aanrijding.
Rishikoemar reed kort tevoren een bromfietser aan de Sir Winston Churchillweg aan. Na de aanrijding liet hij de bromfietser die letsels opliep in hulpeloze toestand achter. Bij de komst van de politie verklaarde de bromfietser te zijn aangereden door een personenauto waarvan hij geen kenmerken kon doorgeven.

Een getuige die de aanrijding zag gebeuren kon de politie een gedetailleerde beschrijving van het voertuig met kentekennummer doorgeven. Met behulp van deze getuige werd de veroorzaker op zijn woonadres achterhaald.

Bij zijn aanhouding bleek onder invloed te verkeren van alcohol. Hij werd naar het politie bureau overgebracht en onderworpen aan een blaastest. Hij blies 840 microgram per liter uitgeademde lucht. Het toegestane alcoholpercentage is 220 microgram.

De onverantwoordelijke dronken bestuurder is na te zijn ontnuchterd voorgeleid. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij opgenomen in de sterkte van het cellenhuis. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De bromfietser is voor behandeling van een beenfractuur per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.