De 74-jarige Prandeu S. is op vrijdag 21 oktober door de afdeling Kapitale Delicten aangehouden. De bejaarde is uitlokker geweest in de zaak, waarbij de woning van de landbouwer Choenielall R. op zaterdag 26 maart 2016 moest worden afgebrand.

Deze verdachte heeft de in verzekering gestelden Wasim, A. (20), de 15-jarige Stephan J., Kimi S. (18) en de 20-jarige doodgeschoten Kiran Dowling aangezet de woning van de landbouwer aan de Pindaweg in het district Saramacca in brand te steken.

Onderzoek wees uit dat het viertal de plek heeft aangedaan en dat ze het vuur al hadden aangestoken. Deze is toen op onverklaarbare wijze gedoofd. De landbouwer die bericht kreeg dat er dieven op zijn perceel waren, reageerde erop met het voor Kiran noodlottig gevolg. Het drietal kon zich op de dag van het gebeuren uit de voeten maken, maar werd naderhand aangehouden.

De bejaarde die geruime tijd verbleef in het buitenland werd opgespoord en aangehouden. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de aanzetter in verzekering gesteld.

De drie in verzekering gestelde verdachten in deze zaak zijn inmiddels veroordeeld.