boksbond-logoDe Surinaamse Boksbond (SBB) organiseert op zaterdag 26 november 2016 een “Independence” Interland Bokstoernooi tussen Suriname en Guyana. Dit interland toernooi is voor het laatst ongeveer 40 jaren terug georganiseerd.

Er zal gebokst worden conform de AIBA (Wereldboksbond) reglementen in de klassen A, B en beginnelingen. Een bokswedstrijd kan maximaal bestaan uit drie ronden van elk drie minuten of vier ronden van elk twee minuten. De boksers worden ingedeeld op basis van verschillende leeftijdklassen (minimaal 12 jaar tot een maximum van 39 jaar) en gewicht.

De boksers zijn vertegenwoordigd uit de volgende scholen: Sparimaka, Colorado gym, Albina boksschool, Everready en Nationaal leger. Aan dit toernooi zullen er vijftien Surinaamse boksers deelnemen en negen Guyanezen boksers. Vanuit de vijftien Surinaamse boksers hebben negen een Guyanezen tegenstander en voor de overige zes boksers wordt het een Surinaamse aangelegenheid.

Het toernooi bestaat uit twaalf bokswedstrijden die vanaf 19.00u zullen aanvangen. De toegang is gehouden op een vrijwillige bijdrage die aangewend zal worden ter versterking van de kas van de Boksbond. De Boksbond is met een nieuw bestuur onder leiding van de heer Remie Burke gekozen in februari 2016 en is uit een winterslaap gekomen.

Met als oogpunt de Olympische spelen in Tokyo van 2020 heeft de boksbond getracht de achterstand in te lopen op volle toeren door een krachtmeting te laten plaatsvinden tussen de Surinaamse en Guyanezen boksers. Dit toernooi is de eerste stap naar diverse grotere toernooien waaronder de Olympische Spelen. Het streven van de Boksbond is om tenminste 1 vechter te laten afvaardigen naar de Olympische spelen in 2020.

Het slagen van dit toernooi kan mede plaatsvinden door de aanwezigheid van de Surinaamse bevolking en kan gaan resulteren in motivatie voor onze Surinaamse boksers. Om dit toernooi in de toekomst te laten behoren tot een succesvol feit, heeft de boksbond de Surinaamse bevolking nodig tijdens dit toernooi in de vorm van motivatie.