Keuze Srefidensi het liefst in Commewijne dan in het district Marowijne

778

Vanaf het jaar 2010 vond de viering van de onafhankelijkheidsdag niet alleen in de hoofdstad Paramaribo plaats, maar ook in de verschillende districten als Nickerie, Para en Wanica.

Dit jaar is uiteindelijk de voorkeur toch liever gevallen op het district Commewijne. Op 25 november dit jaar zal het de beurt zijn om de 41 jarige staatkundige onafhankelijkheidsdag daar te houden. Dit besluit komt van president Bouterse, nadat eerder besloten was om deze dag te vieren in het district Marowijne.

De reden dat de Srefidensiviering in het district Marowijne afgelast wordt, is vanwege het feit dat bepaalde materialen te water vervoerd zouden moeten worden. Hierbij zijn er wel hoge transportkosten aan verbonden. Volgens de waarnemend districtscommissaris, Jerry Miranda, heeft deze keuze dus niets te maken met organisatorische redenen.