Stealth nationaal kampioen van Suriname naar NXL World Cup

850

Tweevoudig nationaal paintball kampioen van Suriname, Stealth is nu in Kissimmee, Florida om mee te doen aan de National Xball Leaque wereldkampioenschappen. Namens Stealth zijn het Eric & Alwin Ten Jet Foei die Suriname zullen vertegenwoordigen.

Alwin en Eric Ten Jet Foei
Alwin en Eric Ten Jet Foei

Volgens de zeventien-jarige Alwin Ten Jet Foei is het zijn droom geweest om mee te doen aan de NXL wereldkampioenschappen en om Suriname te vertegenwoordigen in het buitenland. ‘Er zijn verschillende divisies bij deze wereldkampioenschappen, maar ik doe samen met mijn vader Eric Ten Jet Foei (47) mee in de 2 vs. 2 divisie. In deze divisie zijn er maar liefst 58 teams die zich hebben ingeschreven’, aldus Alwin.

‘Van de vijf paintball toernooien in Suriname hebben wij vier gewonnen. In één van de toernooien waren wij zelfs ongeslagen kampioen. Een maand geleden hebben wij onze laatste toernooi gehad, waarbij twee professionals tegen ons zijn uitgekomen. Daarna hebben wij door getraind en verkeren in redelijk goede vorm’, zei Alwin verder. Deze kampioenschappen worden gehouden van 3 tot en met 6 november 2016 in de Verenigde Staten. Het Surinaams koppel komt dus pas op de laatste dag in actie.

Vermeldenswaard is dat Alwin Ten Jet Foei, student Mr. Dr. J.C. de Miranda Lyceum 1, de judo, basketbal en paintball sport beoefend. Alwin zal samen met Eric de eerste personen zijn die Suriname zullen vertegenwoordigen op een paintball wereldkampioenschap. Samen met Keith Cho en Bjorn de Boer, beiden zeventien jaar, is Stealth in eind 2013 opgericht.

Bron: SMEsport