Vier verdachten opgepakt voor inbraak

5268

In het stadscentrum is in het magazijn van een bedrijf meermalen ingebroken. De inbraken moeten in de periode van vrijdag 30 september tot en met woensdag 12 oktober 2016 zijn gepleegd. De afdeling Kapitale Delicten heeft de zaak in onderzoek.

De verdachten hebben weggenomen:
56 stuks Samsung smart televisietoestellen van 36, 46, 39, 50 en 60 inches; 24 stuks Philips haardrogers; 6 flat screen televisie muur brackets en een digitale video recorder.

Vier verdachten zijn in beeld gebracht tijdens het onderzoek. Twee hunner, Raoul N. (26) en de 31-jarige Miquel C. zijn op dinsdag 25 oktober aangehouden. De derde, de 32-jarige Otmar R. is op donderdag 27 oktober en de vierde Kevin B. (24) op zondag 30 oktober aangehouden.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het viertal in verzekering gesteld. Twaalf helers die in deze zaak waren aangehouden, zijn na verhoor gezonden. Er zijn ook 9 stuks 39 inch televisietoestellen in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak duurt voort. Het vermoeden bestaat dat er meerder helers en daders zullen worden aangehouden.