Landbouwers Saramacca krijgen training voor plantvermeerdering

1332

Ongeveer 21 landbouwers uit Saramacca hebben een plantvermeerdering training gevolgd. De training is verzorgd door medewerkers van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, afdeling Saramacca, op verzoek van de Woman In Business Group, die achter dit project staat.

14639899_1256754861063419_971354893689858348_nVorige week hebben de cursisten in het ressort Jarikaba de theorestische gedeelte gevolgd. De nadruk werd gelegd over het aanmaak van groente plant- en fruitplant materiaal. Bij de groente plantmateriaal hebben de cursiten geleerd om via zaden (generatieve vemeerdering) om plantjes te maken.

Voor wat betreft fruitplant materiaal werden hun kennis bijgebracht over het oculeren, marcoteren en stekken.Donderdag jl. waren de cursisten in de gelegenheid om het geleerde in het praktijk toe te passen.

De deelnemers hebben na de praktische gedeelte hun certificaat ontvangen. De Districtscommissaris van Saramacca, Laksmienarain Doebay, Directeur Landbouw, Ramdin Ashwin en Ressortleider van Lvv Saramacca heeft de deelnemers kort toegesproken.