Nieuwe rage Mannequin challenge ook in Suriname

11768

We hadden al de Ice Buckett Challenge en de Ppap Challenge en nu is er een nieuwe hype op social media: de Mannequin Challenge. Het is op dit moment een regelrechte hit op social media met de zogenoemde Mannequin Challenge. In Amerika verschenen kort geleden de eerste video’s van deze Mannequin Challenge en inmiddels lijkt de rest van de wereld ook om te zijn. Ook in Suriname blijkt deze challenge viraal te gaan. Verschillende scholen hebben deze hype overgenomen. Bekijk deze compilatie hierboven.

In een Mannequin Challenge-filmpje beeld je een situatie uit waarin je in een bepaalde positie ‘bevriest’ en een tijd lang absoluut niet mag bewegen. Iemand anders filmt dat dan en deelt het op social media. meestal wordt er met muziek op de achtergrond opgenomen. Onder de meeste video’s wordt het nummer ‘Black Beatles’ van Rae Sremmurd gezet. De hype was op 26 oktober begonnen door een groep studenten van de Ed White High School in Jacksonville, Florida.

De hashtag #MannequinChallenge is al veelal gebruikt op Twitter en Instagram.