23 politieambtenaren nemen deel aan RAPP training

2214

Van 24 tot en met 28 oktober hebben drie en twintig politieambtenaren deelgenomen aan het Resistance And Prevention Programma (RAPP). Het RAPP programma is een regionaal misdaad programma ter bevordering van activiteiten voor misdaadpreventie en bestrijding van geweld. De training is verzorgd door de Amerikaanse rechercheur Jason Jones van Portland Police en mevrouw Mary Wheat.

Tijdens deze training zijn aan de politieambtenaren methoden bijgebracht ter voorkoming van criminele gedragingen onder vooral jeugdigen in de verschillende buurten van Suriname.
De deelnemers konden tijdens de training problemen aankaarten die in de verschillende buurten zijn geconstateerd. Er zijn actieplannen uitgewerkt die uitgevoerd kunnen worden via de Pan American Development Foundation (PADF).

Het RAPP programma richt zich op het verruimen van de capaciteit van burgers, de politie en medewerkers van andere overheidsinstanties om samen te werken bij het voorkomen van criminaliteit, om zo de veiligheid in de buurten te verbeteren.

De training is georganiseerd door de coördinator van het RAPP in Suriname drs. Lilian Wiebers in samenwerking met de PADF project director Roberto Obando.