Dieven aangehouden na achtervolging

3278

Twee verdachten zijn in de vroege ochtend van zaterdag 13 november aangehouden door de politie van Uitvlugt.

De politie kreeg de melding binnen dat vier gemaskerde en gewapende mannen een diefstal hebben gepleegd in een woning in het ressort. Na de daad verlieten zij de plek in een gereedstaand voertuig. Onderweg naar het adres reed een voertuig met enkele verdachten regelrecht op het politievoertuig af. De politieambtenaren konden tijdig uitwijken, zodat erger kon worden voorkomen. Al rijdend werden er schoten gelost, waarna de verdachten in volle vaart wegreden.

De wetsdienaren zetten de achtervolging in en troffen het voertuig van de verdachten in een langs de weg lopende trens aan. Volgens verklaring van omstanders renden de verdachten verschillende richtingen op.

Het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo die assistentie verleende, hield in de directe omgeving van de Kasabaholoweg twee verdachten die in een ander voertuig zaten aan. In de directe omgeving van dit voertuig werden er ook twee mobiele telefoontoestellen gevonden en in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.