Drie maanden vermiste baby terecht

6355

De 13- jarige Xaviera Cairo, een zwakbegaafde meisje, is door de politie van Jeugdzaken in de late avond van maandag 14 november in de omgeving van de Suralcoweg in het district Para aangehouden.
De reden van deze aanhouding is om het feit dat ze een drie maanden oude baby, Rowencio Akobe, uit een woning aan de Bernadette Derby Simonstraat heeft ontvoerd. Zij deed dit nadat ze kort tevoren aanklopte voor een glas water. De moeder van de baby die daarna even naar de winkel ging en de zwager die op dat ogenblik op het erf bezig was, hadden het niet door dat de baby, die op dat ogenblik thuis was, weggenomen werd.

Volgens verkregen informatie poogde de verdachte ook al eerder een baby van de buren weg te nemen. De politie kon bij de eerdere onderzoeking haar juiste adres niet precies achterhalen. Nadat er een beroep werd gedaan op de gemeenschap om ook mee te helpen aan deze zoekactie, kreeg de politie een telefonische melding dat de verdachte zich op een adres in het district Para bevond.

Xaviera werd in de late avond van maandag 14 november aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waarna ze na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie,in verzekering is gesteld in het Jeugd Doorgangscentrum Opa Doeli.

De baby werd aan de grootmoeder afgestaan en zal voor verdere controle naar de kinderarts gebracht worden.