Jamaica wint van Suriname met 1-0

2108

Jamaica heeft Suriname zondagavond in het National Stadium in Kingston, Jamaica verslagen voor een plek in de eindronde van de CFU Caribbean Cup 2016. Een gouden doelpunt van Cory Burke in de vijftiende minuut van het duel bracht de beslissing.

In de 33e minuut kreeg Jamaica een tegenslag, nadat Damion Lowe de rode kaart kreeg. Ondanks een numerieke meerderheid van bijkans een uur, mocht het voor Suriname niet baten. In de tweede helft kregen Roxey Fer en Stefano Rijssel elk een kans voor de gelijkmaker, maar hun inzet werd steeds weer gered.

Jamaica heeft zich met deze overwinning op Suriname samen met Martinique, Curacao en Frans Guyana geplaatst voor de Concacaf Gold Cup en de eindronde van de CFU Caribbean Cup 2016. Suriname heeft zich samen met Trinidad en Haiti als de drie beste nummers twee geplaatst voor een playoff.

De winnaar van de playoff wedstrijden zal twee wedstrijden op uit en thuis basis spelen tegen een vertegenwoordiger van Midden Amerika (UNCAF). De winnaar van deze wedstrijden kwalificeert als vijfde land ook voor de Concacaf Gold Cup dat volgend jaar in de Verenigde Staten zal worden afgewerkt.

Bron: SMEsport