Dronken echtgenoot ingesloten vanwege vernieling en mishandeling

1915

De 34-jarige Arian S. is op maandag 14 november door de politie van Saramacca aangehouden vanwege vernieling en mishandeling. Het onderzoek wees uit dat de vrouw van Arian, vanwege zijn gedrag haar intrek heeft genomen bij haar ouders. Arian deed op donderdag 3 november het adres van zijn schoonfamilie aan en vroeg zijn vrouw terug te keren naar huis. De vrouw weigerde met hem mee te gaan.

Hij had hiermee geen vrede en ging op zondag 13 november in beschonken toestand naar de woning van de schoonfamilie. Toen de vrouw wederom niet inging op zijn verzoek werd hij boos. Hij beschadigde de woning van zijn schoonmoeder en gooide een blik bier op het hoofd van de vrouw. Zij liep daardoor een barst wond op aan het hoofd. Na medische behandeling is zij heengezonden. De boze Arian had voor de komst van de politie de plaat gepoetst.

Hij werd op maandag opgespoord en aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij opgenomen in de sterkte van het cellenhuis.