Duncan B. strafrechtelijk vervolgd voor sexueel misbruik drie nichten

2454

Drie nichten van Duncan B. hebben in oktober 2012 aangiftes bij de politie in Nederland gedaan tegen hem. Ze verklaarden dat Duncan B. hen sexueel had misbruikt. Duncan B. betastte namelijk zijn nichtjes aan hun borsten en geslachtsdelen. Intussen hebben de drie nichtjes hieraan emotionele schade aan overgehouden.

Dit strafbare feit is in Nederland gepleegd, maar Suriname heeft op basis van een rechtshulpverzoek uit Nederland, dit onderzoek in Suriname overgenomen. Officier van Justitie, Duncan Nanhoe heeft drie jaar straf tegen Duncan B. geeist voor het sexueel misbruik van zijn drie nichten.
Duncan B. is momenteel op vrije voeten, maar verscheen niet tijdens de hoorzitting in de rechtzaal. Op 18 januari zal raadsman Hedly Derby zijn pleidooi houden.

De vervolgambtenaar, Duncan Nanhoe, zei dat de slachtoffers gedetailleerd hebben aangegeven wat hun is overkomen. De drie nichten willen met hun aangiftes voorkomen dat anderen slachtoffers van Duncan B. worden.