Een lijk is aangetroffen langs een stroomversnelling (Sula) nabij Jawpasi dichtbij het gebied Anapaike, deze melding kreeg de politie van Sipaliwini.

Een passagier die vanwege de hoge waterstand een omweg moest maken naar zijn boot, ontdekte het lichaam dat al in staat van ontbinding was. Het Regio Bijstand Team Oost dat in het gebied is gestationeerd deed de plek aan voor onderzoek.

Ter plaatse is het lijk van een manspersoon aangetroffen en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie overgevlogen naar Paramaribo voor obductie. De lijkschouwer heeft misdrijf uitgesloten. Er kon niet worden vast gesteld hoe de man om het leven is gekomen.

Het lijk is aangetroffen in een blauwe jeansbroek en een bruine trui met opschrift NYC aan de voorzijde. Er zijn geen schoenen in de omgeving van het lijk aangetroffen. Het haar is plat. Er is aan de binnenzijde van de linkerarm een tatoeages in de vorm van een kruis. De linkerhand ter hoogte van de duim is de letter A. aangebracht en aan de binnenzijde van de rechter onderarm zijn de letters AMP getatoeëerd.

De politie heeft tot nog geen melding binnen gehad van een bootongeval of aangifte van vermissing.
Op de samenleving en in het bijzonder de gemeenschap van Jawpasi en omgeving wordt een beroep gedaan contact op te nemen met de politie indien zij het vermoeden hebben om wie het kan gaan.

Uw medewerking kan leiden tot het identificeren van het ontzielde lichaam en eventueel leiden tot het achterhalen van de nabestaanden.

De politie van Sipaliwini is te bereiken op het telefoonnummer 0357039. Er kan ook contact worden opgenomen met de Centrale Meldkamer op het gratis nummer 115 of het dichtstbijzijnde politiebureau.