Linkerarm afgehakt na oneerlijke verdeling

37422
De 30-jarige Burgey P. die samen met Juan M. in het Antinogebied in het district Sipaliwini aan goudwinning deed, gingen elkaar met een houwer te lijf met als gevolg dat Burgey zijn linkerarm daardoor verloor. De politie van het district kreeg deze melding op zondag 13 november en schakelde het Regio Bijstand Team Oost voor verdere onderzoek.
Pablo is door de politie aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl Burgey voor de komst van de politie door familieleden voor medische behandeling naar de Franse kant is vervoerd. Zijn linkerarm is in het mortuarium opgeborgen.
De oorzaak van deze kappartij was dat het tweetal een woordenwisseling  kreeg omtrent de verdeling van de aandelen. Volgens de verklaring die Pablo aan de politie gaf was dat in het begin er eerlijk was verdeeld , maar naderhand bleek dat dit niet meer het geval was. Vandaar dat hij ertoe overging om bij Burgey zijn aandelen op te eisen. Toen hij merkte dat de tegenpartij helemaal niet van plan was dit te geven, onstond er zo ruzie die geleid heeft tot de kappartij. Naar zeggen van Pablo nam Burgey eerst een houwer om hem daarmee te bewerken. Hij heeft behalve letsels ook een armfractuur aan overghouden. Vandaar dat hij ook op zijn beurt een houwer pakte en de linkerarm van Burgey afhakte.