Dronken man ingesloten voor verzet en overtreding vuurwapenwet

5054

De politie van Latour heeft de 35-jarige Winston K. op zaterdag 19 november aangehouden.
Winston die onder invloed van alcohol verkeerde, deed kort tevoren het politiebureau aan voor het doen van aangifte. Hij verklaarde ruzie te hebben met een man die zijn mobiele telefoontoestel heeft gestolen. Hij wilde enkel dat de politie de zaak direct moest beslechten. Op zijn aanwijzing zou het adres van de manspersoon worden aangedaan. Bij vertrek stapte een politieman uit het politievoertuig om zijn lichten van zijn prive-auto uit te doen. Winston werd wrevelig van dit oponthoud. Hij ging tekeer en schold de wetsdienaren uit. De politieambtenaren ontdekten een scherp voorwerp tussen zijn broekband.

Bij een poging hem dit afhandig te maken,verzette hij zich hevig. Met assistentie werd Winston het scherp voorwerp afhandig gemaakt. Hij werd toen aangehouden en ter ontnuchtering opgehouden op het politiebureau. Een dolk van 29 cm die zich in zijn tas bevond is eveneens in beslag genomen. Door het bezit van deze dolk overtreed hij de vuurwapenwet.

Toen hij nuchter was, werd hij op zondag 20 november ter voorgeleiding bij de hulp officier van Justitie overgebracht naar het politiebureau Munder. Ter hoogte van de Coesewijne brug, zag hij kans het portier open te maken en uit de auto te springen. Hij rolde op de brug en sprong vervolgens het Saramacca kanaal in.

Met assistentie van het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo, de Motor Surveillance Dienst (MSD) en de politie van Flora is Winston na anderhalf uur weer in de kraag gevat. Ook tijdens zijn aanhouding in het water verzette hij zich met boei en al.

Hij werd voorgeleid en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hem gratis loge geboden in het cellenhuis.