Eigenaar tijgerkat bereid om medische kosten aangevallen peuter te betalen

3411

De eigenaar van een tijgerkat die uitlandig was, moest bij zijn aankomst in Suriname bij de politie van regio Midden aanmelden. Zijn tijgerkat die hij had achtergelaten voor een beheerder viel tijdens zijn afwezigheid een peuter aan, terwijl de beheerder hem op dat ogenblik uitliet.

De peuter werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, omdat hij verwondingen op zijn rug had opgelopen door de aanval van de tijgerkat.

Na overleg van een lid van het Openbaar Ministerie is de eigenaar van de tijgerkat op grond van de artikelen 368 en 491 lid 3 van het Wetboek van Strafrecht gehoord, waarna de verdere afhandeling door het Openbaar Ministerie zal geschieden. De eigenaar verklaarde aan de politie dat hij wel bereid is voor de gemaakte medische kosten te betalen.