Geen sprake van een “hack” bij Centrale overheidswebsite

1595

Er is geen sprake van een “hack”, gezien er niet is ingebroken in www.gov.sr. Het gaat om een externe aanval, door de daders.

Het centrale portaal van de overheid, www.gov.sr, is momenteel niet bereikbaar. Dit komt door een in technische termen te noemen “ddos attack”. Dit houdt in dat de server overbelast wordt met verkeer.

Een “Distributed Denial of Service” (DDoS) aanval is een poging om een online dienst ontoegankelijk te maken, door het te overvallen met verkeer uit meerdere bronnen. Degenen die dit uitvoeren, richten zich op een breed scala van belangrijke bronnen, van overheden, banken tot nieuwssites en hebben als doel de informatie op dergelijke websites zo moeilijk mogelijk ontoegankelijk te maken.

Het vele verkeer dat door de aanval naar de website wordt geleid, zorgt voor de drukte op de gov.sr en is vergelijkbaar met auto’s die de hoofdwegen versperren zodat mensen niet in de stad kunnen komen.
Momenteel is er een technisch team bezig dat zich inzet om deze “ddos attack” op te schorten en de overheidswebsite weer toegankelijk te maken voor het publiek.