Zoon bedreigt en mishandelt bejaarde moeder

1926

De politie van Latour heeft op zaterdag 19 november de 44-jarige Wendel P. ingesloten vanwege mishandeling.

Nadat de wetsdienaren melding kregen dat een zoon zijn moeder mishandelde en bedreigde, deden ze de plek aan voor onderzoek. Gebleken is dat de moeder Wendel vroeg om naar de winkel te gaan. Hij weigerde en werd boos. Wendel bracht de moeder enkele vuistslagen en trappen toe. De zoon nam de moeder in een wurggreep en bedreigde haar met de dood. Wendel gaf ook aan de woning in brand te zullen steken.

Een buurman die dit zag gebeuren schoot de 71-jarige vrouw te hulp en schakelde de politie in. Wendel die ook nog gewapend was met een scherp voorwerp werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij achter slot en grendel geplaatst.