Minderjarige raakt zwanger door buurman

14228

Een dertienjarig meisje raakte als gevolg van de sexuele handelingen van Louis P. zwanger. De twee die buren van elkaar waren, hadden samen een liefdesrelatie. Advocaat Hedley Derby pleitte dat Louis P. schuld heeft bekend.

De advocaat zei dat het meisje heeft aangegeven dat ze de politie niet erbij wilde betrekken, maar dat dit op aandringen van de dokter is gebeurd. Het gevolg hiervan was dat Louis P. in verzekering werd gesteld. Hij werd door de rechter tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Eerder werd hij wel voorlopig in vrijheid gesteld, nadat deze aangaf dat hij voor het meisje en haar kind zou zorgen. Maar dit is niet gebeurd, omdat hij geen baan had. De rechter vond het een kwalijke zaak dat de man zijn verantwoordelijkheid niet is nagekomen.