Suriname sluit lening van 115 miljoen US Dollars bij Chinese bank voor Telesur

3772

Minister van Financien, Gillmore Hoefdraad en de Chinese Ambassadeur, Zhang Jinxiong, hebben twee raamovereenkomsten getekend. Suriname gaat een lening sluiten van 115 miljoen US dollars bij de Export en Import Bank of China. Met dit bedrag zal er geinvesteerd worden in enkele projecten, zoals de bouw van driehonderd vijftig huizen en de uitvoering van infrastructuur door het Chinese aannemingsbedrijf Dalian.

Uit deze lening zal het Telecommunicatiebedrijf Telesur ook van de staat Suriname lenen om haar Nationaal Breedbandinternet Plan te financieren. Volgens de president-commissaris van Telesur, Gardelito Hew A Kee is er in de afgelopen tien jaren niet meer geinvesteerd in haar vast telefoonwerk. Vandaar dat er talrijke problemen zijn met het internet. Met deze investering zal Telesur het internetverbeteringsplan kunnen uitvoeren. Huishoudens die eerder 2 MB kregen aan internet zullen in de toekomst op zijn minst 10 MB krijgen.