Een 32-jarige moeder, Norlice A. die haar zoontje te vondeling heeft gelegd is aangehouden door politie van de afdeling Jeugdzaken.

De moeder woonde in een appartement en liet het kindje van ander half jaar achter met iemand die niet voor zichzelf noch voor het kind kon zorgen. Na enkele dagen hoorde een voorbijganger de jongen huilen in de woning en nam een kijkje. De jongen werd alleen aangetroffen in de woning.

De ingeschakelde politie van Jeugdzaken nam het kindje mee. Onderzoek wees uit dat Norlice de moeder is. Zij meldde zich aan bij de politie, nadat via de media een opsporingsbericht was uitgegeven.

De moeder is terstond aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is zij op grond van artikel 315 van het wetboek van strafrecht ingesloten.

Artikel 315 van het Wetboek van Strafrecht:

Degene die een kind beneden de leeftijd van zeven jaren te vondeling legt of, met het oogmerk om er zich van te ontdoen, verlaat, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren en geldboete van de vijfde categorie.