Dronken autobestuurder aangehouden en opgesloten

1513

Een man die afgelopen zaterdag 26 november een aanrijding heeft veroorzaakt is in verzekering gesteld door de politie van Geyersvlijt. Het gaat om Qingwei L. , hij veroorzaakte op de kruising van de Copernicus- en de Gompertstraat een aanrijding.

Bij aankomst van de politie troffen ze de veroorzaker en het slachtoffer aan. Onderzoek wees uit dat de autobestuurder Qingwei en de bromfietser in tegengestelde richting reden over de Copernicusstraat. Op een bepaald moment verliet Qingwei zijn rijhelft en reed de bromfietser aan. Het slachtoffer viel op het wegdek. Per ontboden ambulance werd de bromfietser afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Het vermoeden bestaat dat de autobestuurder onder invloed van alcohol moet hebben deelgenomen aan het verkeer. Hij werd onderworpen aan een bloedtest. Hij werd ter ontnuchtering opgehouden op het politiebureau. Toen hij nuchter was werd hij voorgeleid. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Qingwei in verzekering gesteld.