De vorige week was het voor de clienten van de DSB bank niet mogelijk geweest om het internetbankieren uit te voeren. Maar sinds zaterdag konden ze weer gebruik maken van deze website, aldus Renate Cruden, Public Relations Officer van de DSB bank.

Volgens Gardelito Hew A Kee van de E- goverment commissie op het kabinet van de President, ging het om cyberaanvallen of de zogenaamde DDOS- aanvallen vanuit Bulgarije. Bij deze aanvallen worden dan de websites en servernetwerk op datzelfde ogenblik overvallen met een heleboel berichten die afkomstig zijn van verschillende computers. Het gevolg hiervan is dat het netwerk overvol raakt en uit voorzorg offline wordt gehaald.

De slachtoffers van deze cyberaanvallen waren niet alleen de websites van de DSB, maar ook die van de overheid, Telesur en de De Nationale Democratische Partij.