Psychisch gestoorde vrouw aangehouden voor poging tot brandstichting

1181

Een psychisch gestoorde vrouw poogde op woensdag 23 november een overheidskantoor in brand te steken. Het gaat om de 41-jarige Alice J. Zij is door de politie van ressort Centrum in verzekering gesteld.

Alice werd door een oplettende brandweerman aangehouden, toen zij zich verdacht op het terrein van een overheidsgebouw in de binnenstad begaf met in haar bezit een fles gasoline, een aansteker en een stuk karton. Zij werd overgedragen aan de ingeschakelde politie. Tegenover de wetsdienaren verklaarde zei het gebouw in brand te willen steken, omdat zij haar mobile telefoon daar is kwijt geraakt.

Onderzoek wees uit dat zij eerder in behandeling is geweest bij het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is zij in verzekering gesteld. Via het Openbaar Ministerie zal getracht worden Alice onder te brengen in het PCS.