18-jarige Evenz ingesloten vanwege seksueel contact met 13-jarige meisje

2594

De politie van Lelydorp heeft de 18-jarige Evenz C. op zondag 27 november ingesloten, nadat hij seksueel contact heeft gehad met een minderjarig meisje. De wetsdienaren kregen melding dat jongeman aan de Indira Gandhiweg door een groep personen werd achterna gezeten. Evenz werd door een politieambtenaar gered die op dat moment voorbijreed en door hem in zijn voertuig te nemen en te brengen naar het politiebureau Lelydorp.

De 18-jarige Evenz verklaarde de 13-jarige via facebook te hebben leren kennen en spraken af elkaar te ontmoeten. Op 27 november deed hij het woonadres van het meisje in het ressort Lelydorp aan. Het stel trok zich in een zijweg terug. De familie van het 13-jarig meisje kwam erachter, keurde dit af en wilde de jongeman te lijf gaan. Evenz zette het op een lopen, achterna gezeten door de familieleden.

De familieleden begaven zich samen met de 13-jarige naar het politiebureau. Bij confrontatie wilden noch de jongeman noch het meisje aangeven wat er is gebeurd. Het meisje werd met een visum verwezen naar een arts, die haar door verwees naar een gynaecoloog. Beide doctoren hebben geconstateerd en bevestigd dat de 18-jarige seksueel contact heeft gehad met het minderjarig meisje.

Evenz werd voorgeleid en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. Deze zaak is hangende het verdere onderzoek overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.