Ex-vriend vermoord vrouw uit jaloezie

14469

Woensdagavond, 30 november is de 24-jarige Euredise Boyce door haar ex-vriend Delano L. (39) om het leven gebracht. Dit gebeurde in een appartement aan de Jie-Foengsangweg, waar het slachtoffer alleen woonachtig was.

Een manspersoon stormde het politiebureau van Santo Dorp binnen. Hij verklaarde aan de politie de vriend te zijn van Euredise. Hij zou een bericht van Delano hebben ontvangen waarin stond dat hij Euredise heeft vermoord.

De wetsdienaren begaven zich gelijk ter plaatse en troffen het lijk van de vrouwspersoon met diepe snijverwondingen bed aan. Er zijn twee scherpe voorwerpen in de omgeving van het lijk aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachte meldde zich later in gezelschap van familieleden aan op de basis van het Arrestatie Team. De verdachte is aangehouden en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het verdere onderzoek.

Delano heeft verklaard uit jaloezie het strafbaar feit te hebben gepleegd. Volgens hem werd hij door Euredise gebruikt als filantroop. Ondanks zij de relatie niet met hem wilde voortzetten, gaf hij haar een geldsbedrag om haar achterstallige huur te betalen. Hij zag haar met een bij hem bekende man op een foto op facebook en besloot zijn geld terug te halen.

Bij aankomst bij het appartement heeft hij de voordeur open geforceerd. Hij vroeg naar zijn geld en er ontstond toen een worsteling tussen hem en Euredise. Ze greep naar een mes en probeerde hem daarmee te verwonden. Hij weerde dit af met zijn tas. Hij snelde naar de keuken en kwam terug met een andere mes. Met dit mes bracht hij haar om het leven.

Delano werd voorgeleid en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. Afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder.