Dief steelt twee keer kleding uit winkel

691

De 54-jarige Hesdy B. die een gewoonte van heeft gemaakt om kleding van etalagepoppen die voor winkels worden geplaatst, weg te nemen, is op zaterdag 26 november door de politie van ressort Centrum in de kraag gevat.

De verdachte heeft zich op dinsdag 22 november voor een winkel aan de Maagdenstraat schuldig gemaakt aan dit strafbaar feit. Bij komst van de politie werd hij niet aangetroffen.

Hij maakte zich op zaterdag 26 november voor een winkel aan de Heiligenweg weer schuldig aan het zelfde strafbaar feit. Beide winkeliers deden aangifte van deze diefstal. Tijdens het onderzoek is Hesdy op camera beelden positief herkend. De verdachte blijkt een bekende van de politie te zijn. Hij werd opgespoord en aangehouden.
De kledingdief is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.