68-jarige vrouw overleden door woningbrand Saturnusstraat

2202

Hedenochtend, dinsdag 6 december is een 68-jarige vrouw, Rinette Mangoendihardjo gehuwd Linger, omgekomen in een woningbrand aan de Saturnusstraat.

De hoogbouw woning die voor een groot deel uit steen is opgetrokken stond in lichterlaaie. Buurtbewoners verklaarden dat Rinette alleen woonde in het gebouw. De vrouw riep om hulp, maar vanwege de extreme beveiliging van het pand konden de buurtbewoners geen hulp bieden. Zowel de Brandweer als de politie konden het pand ook niet betreden.

Na enige tijd gelukte het de Brandweer toch het pand binnen te gaan. Ze stuitte op het verkoolde lichaam van Rinette. Het lijk werd afgevoerd en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. De woning die op het elektriciteitsnet was aangesloten is niet tegen brand verzekerd. De Forensische Opsporing is belast met het onderzoek.