Ontwikkeling documentaire berging van de Goslar in volle gang

3066

Sediba N.V heeft samen met enkele productie maatschappijen een prachtig project ontwikkelt. Er wordt namelijk gewerkt aan een documentaire over de berging van de Goslar en eventueel andere schepen uit de Suriname rivier. Deze documentaire zal wereldwijd te zien zijn. De berging zal eens moeten plaatsvinden, wil Suriname een nieuwe haven gaan ontwikkelen.

Om deze documentaire tot een feit te maken werd er sedert het jaar 2012 heel wat voorwerk gedaan. Gesprekken en vervolggesprekken met de verschillende ministeries en parastatale organisaties, te weten, TCT, OW en MAS, werden er gevoerd en zullen hierna ook vervolgd worden. De verschillende organisaties hebben wel reeds een mondelinge goedkeuring gegeven om mee te werken om dit project soepel te laten verlopen.

07f4aDeze internationale productie zal ongeveer 8 tot 10 maanden duren. En op korte termijn zal de werving en selectie van medewerkers plaatsvinden. Zij zullen een “training on the Job” krijgen die gekoppeld is aan een certificaat voor deelname. Sediba N.V heeft het kunnen bewerkstellen dat de gehele berging van de Goslar en andere schepen de Surinaamse gemeenschap niets zal kosten.

De voordelen die Suriname aan dit project zal hebben is een prachtig reclame voor het toerisme, omdat ook andere beelden van Suriname te zien zullen zijn. Naast het toerisme zal er ook tijdelijk werkgelegenheid zijn, de kosten van de berging die we als gemeenschap zullen besparen en tenslotte de wereldwijde exposure om trots op te zijn.