Ontslag voor verdachte pedofiele leerkrachten

2094

Op maandag 5 december vond de opening van het meldpunt voor Kinderbescherming Paramaribo-Zuid plaats. Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur die ook tijdens deze plechtigheid aanwezig was, gaf tijdens zijn speech aan dat hij korte metten met harde taal zal maken tegenover de verdachte pedofiele leerkrachten. Zij zullen ter plekke hun ontslag krijgen.

Het ontslag zal ook gelden voor schoolleiders en inspecteurs die het niet pedagogisch-didactisch handelen van leerkrachten toelaten en niet optreden; de goeie niet nagesproken.

Verder riep hij de ouders ook op om te participeren binnen de opvoeding en het onderwijsgebeuren op school. Ook schoolmaatschappelijke werkers en kinderpsychologen zijn nodig voor besturing en begeleiding van de kinderen die dit nodig hebben.