31 illegale Guyanezen uitgezet

935

31 Guyanezen zijn deze week door de politie van Nickerie het land uitgezet. Samen met het Nationaal Leger is de politie bezig met een patrouille op Surinaamse wateren.

Er wordt gepatrouilleerd om toe te zien op wetsovertreders en de bescherming van onze grenzen. Tijdens de patrouille zijn vergunningen van boothouders gecontroleerd. Het is gebleken dat 31 van de arbeiders die op de boten werkzaam waren, zich illegaal op de Surinaamse wateren bevonden.

De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie en het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling en Milieu moesten de boothouders een boete van SRD 500 per illegale arbeider betalen.

Na de afhandeling zijn de illegalen gedeporteerd.

De gezamenlijke operatie van de politie en het Nationaal Leger is dit jaar voor de derde keer uitgevoerd.