Nep concessiehouders ingesloten voor afpersing en bedreiging

682

De 29-jarige Kevin K. en Pojon P. (48) is op dinsdag 6 december in de omgeving van Boslanti door het Regio Bijstand Team Midden aangehouden voor afpersing en bedreiging.

Goudzoekers in de omgeving van Boslanti hebben geruime tijd last ondervonden van deze twee verdachten die hen benaderden om een bepaalde percentage van hun opbrengst af te dragen. Zij deden zich voor als de rechtmatige concessiehouders en kwamen als zodanig een deel van de opbrengst opeisen.Onder bedreiging werd de betaling van onwilligen afgedwongen.

De ondernemers schakelden hierop de politie in. De aangifte is opgenomen door de lokale politie en het onderzoek is overgedragen aan de recherche van de regio Midden. De rechercheurs deden samen met leden van het RBTM het binnenland aan en hielden de twee verdachten aan.

Het tweetal is overgebracht naar Paramaribo en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.