Rover in de boeien geslagen

2126

De 18-jarige Timothy L. die met zijn kompaan een ondernemer onder de Centrale Markt heeft beroofd, is op maandag 12 december door surveillerende politiemannen van ressort Centrum in de boeien geslagen.

Onder bedreiging van een scherp voorwerp en een vuistvuurwapen gingen de mannen er vandoor met een tas inhoudende een groot geldsbedrag. Het slachtoffer die een snijwond opliep aan zijn rechter bovenarm ging het tweetal achterna. Toen de rovers dit doorhadden vluchtten zij in de richting van de Times Mall.

Surveillerende politiemannen in burgerkleding die op dat moment in de buurt waren, konden dit volgen. Timothy werd aangehouden met in zijn bezit de tas met het geldsbedrag. Ook het scherpe voorwerp is op hem aangetroffen. Zijn kompaan, die naar verklaring van het slachtoffer gewapend moet zijn met een vuistvuurwapen is nog voortvluchtig. Aan zijn aanhouding wordt gewerkt.

Timothy werd overgebracht naar het politiebureau waar hij is voorgeleid. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij ingesloten. De benadeelde is met een visum verwezen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De buit is eveneens afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.