Brandweer verbiedt import van tien vuurwerksoorten

841

Brandweervoorlichter Olton Pinas gaf aan dat het Korps Brandweer Suriname verbod heeft gelegd op de import van tien vuurwerksoorten. De importeurs zijn inmiddels ook al op de hoogte hieromtrent. Hij gaf verder aan dat het afschieten van vuurwerk van 27 december tot en met 2 januari zal mogen geschieden. Deze mogen dan ook niet in de buurten van ziekenhuizen en kerken worden afgeschoten. Honden en katten dienen ook in een stevige hok gedaan te worden en hun voedingsbakken dienen afgedekt te worden ter voorkoming dat er vuurwerkafval in valt.

Deze maatregelen gelden voor een ieder en bij overtreding komt de afdeling Preventie van de brandweer in beeld.

De tien vuurwerksoorten die absoluut het land niet in mogen zijn onder andere: Crazy Bang, bomb vier inch, roman candel vanaf 2.5 inch, fishkillers, Signal gun, strikers vanaf nummer 3, maripa en display shell meer bekend als kronto en tenslotte Cake V & W shape.